Trivselregler på 3D-Forum.se

Riktlinjer för 3D-Forum.se
Neo
Inlägg: 18
Blev medlem: jul 7th, '16, 21:17

Trivselregler på 3D-Forum.se

Inläggav Neo » jul 8th, '16, 00:08

Dessa regler kan komma att ändras utan förvarning.

Det är upp till varje användare i forumet att läsa dessa regler och uppföra sig i enighet med dem.

För att forumet ska hålla den höga nivå som vi alla önskar, har vi valt att ha några trivselregler som måste följas.
Vi vill att forumet ska vara en positiv och inspirerande plats för alla, det är du som medlem som bidrar till detta!
Ser du något på forumet som kan anses som oseriöst eller som bryter mot reglerna så tryck gärna på knappen som ser ut som ett utropstecken för att anmäla det till forumets moderatorer.

- Håll er till ämnet
Om ni känner att ni vill ställa en ny fråga som avviker från trådens ursprungliga fråga/ämne, så starta en ny tråd istället för att fortsätta i den befintliga tråden.

- Länka gärna till fria filer där skaparen själv har valt att sprida sitt alster fritt. Tex. http://www.Thingiverse.com, http://forumbilder.se/
Länka däremot inte till sidor för att olagligt ladda ner program eller andra filer.

-Inga personliga påhopp tolereras av någon sort. Detta gäller även klagomål på stavning och upplägg av inlägg. Detsamma gäller vid svar på personliga påhopp.

-Använd ett vårdat språk utan svordomar, könsord och liknande.
Inte heller är rasistiska kommentarer eller nedlåtande kommentarer om andra etniska grupper eller liknande tillåtet.
Detsamma gäller sexuell läggning.

- Använd sökfunktionen innan ni startar en ny tråd, för att undvika att starta en ny tråd med exakt samma ämne, fortsätt gärna på en befintlig likadan tråd.
Känner du att det inte finns, skapar du givetvis en ny.
När ni skapar en tråd skall trådens rubrik förklara dess innehåll. Behövs en ny kategori så skicka PM till moderator/admin

- Enstaka slarvfel gör vi alla, men att konstant slarva med språket så att inläggen blir svårlästa, är något vi måste försöka undvika efter bästa förmåga.

- Inget politiskt, religiöst eller innehåll som kan uppfattas stötande.

- Spamma inte. Gör inte reklam för diverse verksamheter annat än om det är relaterat till 3D-Skrivare som ni aktivt avser tillhandahålla support för här på forumet. Inga \"dolda\" länkar inbäddade i text som leder till spam eller andra skadliga sajter. Frågor om var man kan köpa är ok, men i övrigt ingen reklam.

- Trådar som endast tjänar till röstfiske eller referals är förbjudna på 3D-Forum. Detsamma gäller trådar där en upphovsman marknadsför sajter/forum/tjänster eller dylikt.

- Om en medlem bannas så är vår avsikt förstås att hålla denne borta från forumet under en period (eller permanent). Om vi upptäcker att en medlem försöker kringgå bannen med ett annat konto så kommer även detta bannas. Detta innebär att även personer i samma hushåll kan komma att bannas, vilket är en olycklg bieffekt som dessvärre är nödvändig.

- Det är förbjudet att uppvigla eller att organisera brottslig verksamhet från forumet.

- Man låser inte trådar och man ändrar inte rubrik på tråden när någon man anser att tråden har tjänat sitt syfte. Då försvinner hela poängen med forum.

Användarvisningsbild
Bjarn
Inlägg: 24
Blev medlem: maj 10th, '16, 12:26

Re: Trivselregler på 3D-Forum.se

Inläggav Bjarn » sep 27th, '16, 18:58

Vi har tyvärr haft ett antal SPAMBots som tagit sig förbi våra försvarslinjer och skräpat ner i forumet ett par gånger.
Vi har därför måst aktivera att kontot "newly registered users" med konsekvensen att de första inlägg man gör måste godkännas av moderator.

Vi tycker det är tråkigt att vildar på nätet skall ställa till det för oss som bara vill ha en samlingspunkt och hoppas på er förståelse

mvh
\Björn


Återgå till "Riktlinjer"Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst